Co následovalo po zákazu?
Většina velkých firem produkujících absinthe zkrachovala, sloučila se, či přešla k výrobě pastisu. Některé podniky přenesly svou výrobu do Španělska, kde nebyl absint nikdy zakázán a kde, ale v mnohem menším měřítku, pokračovaly ve výrobě během dalšího století. Zbytek společnosti Pernod vyráběl absint v Tarragoně do 60. let i když se již od roku 1950 produkt značně odchýlil od před-zákazového francouzského originálu. Ve švýcarském regionu “Val de Traves” přešla výroba místních bezbarvých “Le Bleue” do ilegality a poměrně rozsáhlé pašovací operace pokračovaly až do roku 2005, kdy se absinthe stal opět legální. V mnoha zemích však nebyl nikdy formálně zakázán – prostě zmizel z dohledu.
Absinthe nebyl nikdy zakázán ve Velké Británii, Norsku a většině jižní a východní Evropy.
Zpět do rubriky 2. Zákaz | Zpět na otázky a odpovědi