A co postupy, které jsem našel na internetu?
Postupy a recepty, jako třeba namáčení pelyňku do vodky nebo dávkování pelyňkového extraktu do pastisu jsou všechny vymyšleny lidmi, kteří absolutně ignorují způsob, jakým je absint vyráběn.
Absint je destilovaný produkt. Nikdo není schopen vyrobit ani něco z daleka blížícího se absintu bez destilace. Máčení ječmene ve vodce z ní taky neudělá whisky. Nikdy nic takového nebude chutnat jako absint a ani to nebude absint. Vše co tím člověk provede, je přetvoření lahve poměrně dobrého alkoholu v nechutně hořký a odporný odpad.
Pastis není absint bez pelyňku. Přidáním pelyňkové esence do pastisu se nezmění v absint. Neředěný pelyňkový olej je navíc potenciálně velmi nebezpečná látka a jeho konzumace může vést k závažnému selhání ledvin. Doporučení tedy zní ruce od toho pryč.
V krátkosti, pokud nemáte přístup k destilační koloně a kvalitním bylinám, není fyzicky ani chemicky možné vyrobit cokoli alespoň vzdáleně připomínající kvalitní absint.
Zpět do rubriky 3. Důsledek | Zpět na otázky a odpovědi