Není absint příšerně hořký?
Ne, není.
Kvalitní absint má velmi jemnou a příjemnou hořkost, která je zcela jistě menší než u kteréhokoli průměrného piva.
Pelyněk je bezesporu druhou nejvíce hořkou bylinou na světě (po routě), ale právě ty hořké složky jsou z dobrého absintu vyloučeny destilací a ponechána je jen jeho intenzivní vůně.
Představa o kavárnách, v nichž si Francouzi sypou neustále cukr do skleničky, aby přerazili příšernou hořkost absintu, je způsobena nevědomostí lidí, kteří v životě pravý absint neokusili a zakládají svůj předpoklad o hořkosti právě na tom, že se při jeho výrobě využívá pelyňku.
Lidé 19. století měli daleko sladší jazyk, než my máme dnes a i přes to, mnoho z nich pilo absint bez přidávání sebemenšího množství cukru.
Zpět do rubriky 3. Důsledek | Zpět na otázky a odpovědi