3. Důsledek
Moderní absintová obnova
Ačkoliv v malém měřítku pokračovala výroba absintu i nadále ve Španělsku, jeho moderní oživení má svůj původ až v pádu železné opony a Československé Sametové revoluci v roce 1989. Radomil […]
A co postupy, které jsem našel na internetu?
Postupy a recepty, jako třeba namáčení pelyňku do vodky nebo dávkování pelyňkového extraktu do pastisu jsou všechny vymyšleny lidmi, kteří absolutně ignorují způsob, jakým je absint vyráběn. Absint je destilovaný […]
Mohu si vyrobit svůj vlastní absint?
To záleží na mnoha aspektech. Máte doma destilační kolonu? Pokud ano, pravděpodobně porušujete zákon. Většina civilizovaných zemí (včetně České Republiky) nedovoluje její užívání bez řádné licence od úřadů. Nechceme tedy […]
Není absint příšerně hořký?
Ne, není. Kvalitní absint má velmi jemnou a příjemnou hořkost, která je zcela jistě menší než u kteréhokoli průměrného piva. Pelyněk je bezesporu druhou nejvíce hořkou bylinou na světě (po routě), ale […]
A co ten cukr zapálit?
Toto uvidíte v televizi, ve filmech a v propagačních materiálech jistých likérek, které produkují hlavně „absinth“. Pravý absintový nadšenec se na něco takového dívá s naprostým odporem. Tento úkon nemá naprosto žádný logický […]
Absint, Absinthe nebo Absinth?
Ještě než zabředneme do této problematiky tak bych rád vyjasnil, že původní tvar slova je absinthe (z francouzštiny) a takové je jeho označení i v angličtině. Výraz absinth (všimněme si chybějícího […]
Proč tedy vůbec pít absint?
Protože je to lahodný a osvěžující nápoj. Protože je zábavné sledovat, jak mění barvu. Protože není k dostání v každém baru v okolí a to činí jeho konzumenty výjimečnými. Protože je fajn předstírat, […]
Způsobí mi pití absintu halucinace?
Jednoznačně ne! V dnešní době je velmi snadné podlehnout falešnému mýtu o halucinogenním účinku absintu. Tomuto mýtu dali vznik lidé, kteří jsou naprostými neinformovanými hlupáky anebo těmi, kteří sice tvrdí, že […]